BARSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG

SZLOVÁKIAI REFORMÁTUS KERESZTYÉN EGYHÁZ

Egyházzenei képzések, koncert, online műhely

2022. 04. 21. | Meghívó | 0 hozzászólás

Kedves Testvérek!

1. Képzések. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban működő Egyházzenei Osztály 2022-ben megszervezi nyári egyházzenei tanfolyamait! A hagyományos kántorképzőn kívül egy másik egyházzenei képzést is szervez, melyet szeretettel ajánl a gyülekezetben szolgálók részére! Az alkalmak részletes leírása és a jelentkezés ITT OLVASHATÓ!

Egyházzenei képzés

Időpont: 2022. július 13-17.
Helyszín: rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium és Kollégium, ill. Csillagház
Célcsoport: kántorok, lelkészek, hitoktatók, presbiterek, ifivezetők, gyülekezeti tagok
Cél: megismerni a 2021-es református énekeskönyv új énekeit

Kántorképző tanfolyam

2022. július 3-17.
Helyszín: rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium és Kollégium, ill. Csillagház
Célcsoport: kántorjelöltek (alsó korhatár 12 év)
Cél: szakmai képzés kántoroknak, kántorjelölteknek. Az intenzív tanfolyam több csoportban folyik, mindenkinek saját zenei képessége szerint (egyéni és csoportos oktatás) Kötelező órák: egyházi ének, énektanítás, hangképzés, orgona, kórusvezetés, zeneelmélet, összhangzattan

2. Hálaadó koncert. A FIRESZ Cantate Domino kórus idén ünnepli megalakulásának huszonötéves évfordulóját. Ennek kapcsán 2022-ben több jubileumi koncerte is sor kerül. A legközelebbi május 15-én Komáromban, melyre szeretettel várja az érdeklődőket. A koncert ingyenes, de regisztrációhoz között! Jelentkezni itt lehet! A koncert plakátja a mellékletben található!

3. Sola Schola – egyházzenei műhely. Nagyon nagy öröm, hogy zsinatunk április 2-án egyhangúlag elfogadta az új református énekeskönyvet. Az új énekek könnyebb megtanulása céljából újra aktív lesz a Sola Schola – egyházzenei műhely zárt FB csoport, ahol vasárnap esténként új énekeket tanulhatunk az énekeskönyvből. Ez a műhely – melyet szeretettel ajánlunk lelkészeknek, kántoroknak, hitoktatóknak, de gyülekezeti tagoknak is – már tavaly megkezdte a működését, és pár hónapig aktív volt. Most folytatjuk az elkezdett missziót! Az alkalom kb. 30 perces, ahol oldott légkörben folyik az énektanítás, mindenki számára érthető módon! A zárt csoportba először be kell jelentkezni, majd vasárnap esténként 20 órától rákapcsolódni az „élő” alkalomra. A videók később is visszanézhetőek! A csoport előnye, hogy kényelmesen otthonról elérhető! Szolgáljon lelkünk épülésére, a mi Urunk dicsőségére!

Köszönjük, ha a körlevelet másokkal is megosztja!

Áldás, békesség!

Süll Kinga, PhD.
egyházzenéért felelős
zsinati tanácsos